bronkial astma, bronkit botemedel, allergi botemedel, salt luft, salt terapi, KOL botemedel, salt luft terapi, astma botemedel för barn, hösnuva, salt luft bota med garanti, allergisk rinit, klimatbehandling, psoriasis, psoriasis, saltgruva, mikroklimat, bronkit botemedel, Dr Salzman

haloterapi / saltrum.

så här fungerar det

Haloterapi åstadkommer på konstgjord väg saltgruvors mikroklimat.  Den går ut på att man andas in små saltpartiklar med en diameter av 0,1-10 mikron i luften. De större partiklarna fastnar och verkar i de övre luftvägarna då de är så pass stora att de inte kan tränga ned längre än i luftröret och de centrala bronkerna. Endast partiklar under 5 mikrons storlek tränger djupare in i lungan och de partiklar som är mellan 0,1-2,5 mikron storlek tränger in i alveolerna, i lungblåsornas samtliga delområde och där lägger sig på ytan och verkar.
 
Trots att saltpartiklarna sprider sig på en yta av en tennisbanas storlek på alveolernas ytskikt så blir det totalt sätt inte mycket salt, så om någon här skulle oroa sig för att få i sig för mycket salt på grund av att ni har högt blodtryck så kommer denna behandling inte att påverka blodtrycket.

Processen
Haloterapi avfuktar de sjukdomsalstrande mikrobcellerna och förstör deras äggvitestruktur. Saltpartiklarna fastnar på mikroberna, som genomgår en hydroskopisk tillväxt, varefter de avlägsnas på naturlig väg  ur kroppen.

Därefter växer på nytt kroppens normala mikroflora över dessa områden och avlägsnandet av patogenerna reducerar inflammationen, vilken uppstår som en naturlig reaktion genom immunsystemet. Antalet immunceller normaliseras, och antalet fagocyter och deras aktivitet ökar.

 

Avlagring av saltpartiklarna minskar slemmets viskositet och återställer slemtransportsystemet, vilket avlägsnar patogenerna och avlagringarna i luftvägarna. Hos en del patienter, som lider av kronisk luftlörskatarr, blir upphostningar vanligare förekommande under första veckan av den dagliga terapin. Stora mängder av slem, som tidigare stängde bronkerna avlägsnas och som en följd därav, upplever patienten en allmän förbättring.
Närvaron av ovanligt många spårämnen redan i små mängder ger möjlighet för vår kropp att läkas och förnya sig själv på ett liknande sätt, som om den skulle ta emot flera hundra sorters kemiska ämnen av vegetabiliskt ursprung via örtterapi.

Behandlingsperiod
Hela behandlingsperioden varierar från person till person eftersom alla har olika förutsättningar. Normalt sätt är en omgång 10-20 behandlingar. För bästa resultat bör man gå två gånger i veckan. Om man har svåra problem med till exempel pollenalleri under våren så kan man göra en omgång på 3 veckor. 

I mikroklimatet finns verksamma natriumjoner, kalciumjoner, magnesiumjoner, klorjoner samt sulfatjoner. Fukthalten är under 62 %. Ni får blåsa i en PEF-mätare före och efter varje behandlingstillfälle. Resultaten sparas och jämförs för att följa er personliga utvecklingen.

 
För vem är haloterapi bra?
De som har:

-  astma bronkiale i alla former
-  kronisk bronkit
-  slemhinneallergier
-  luftrörsbesvär
-  rökhosta
-  nästäppa, snuva, förkylning
- snarkning
- allergi, eksem, acne
-  migrän
...och idrottsutövare som vill öka sin prestationsförmåga genom att få ett störresyreupptag.

Haloterapi:
...är slemlösande
...förbättrar syreupptagningen
...är välgörande för huden
...stärker immunförsvaret
...förbättrar sömn och blodcirkulation

Biverkningar
Haloterapi ger inga biverkningar och kan kombineras med andra behandlingsformer.

Undvik saltrum om:

  •  du har feber, eftersom  saltet eskalerar febern!
  • du har har cancer, elakartade tumörer, är under kemoterapibehandling eller iinte heller vid svår hjärt- eller njursvikt.​ 

presentation med tal