hosta / nästäppa

Lindra hosta

Saltpartiklar minskar irritation som orsakar ihållande och irriterande hosta. Att hantera ihållande hosta kan vara utmanande, både för den drabbade och för dem omkring. Hosta är dock kroppens naturliga försvarsmekanism för att rensa luftvägarna från orenheter och gifter som ackumuleras i slemmet. Saltets terapeutiska egenskaper hjälper till att bryta ner och avlägsna slemmet, vilket minskar irritationen i slemhinnorna och därigenom hostan.
Sov bättre och lindra hosta med hjälp av saltterapi

Hosta kan ha olika orsaker och utlösare, såsom:

  • Miljöföroreningar såsom damm eller smog kan irritera luftvägarna och leda till hosta.
  • Cigarettrök innehåller nikotin som kan skada flimmerhåren i luftvägarna, vilket minskar deras förmåga att avlägsna slem och ökar risken för hosta.
  • Allergier och nästäppa kan orsaka en ökad produktion av slem i luftvägarna, vilket i sin tur kan leda till hosta.

lindra nästäppa, förkylningssymptom och problem med bihålorna

Salt luft och saltterapi gör gott vid olika typer av förkylningssymptom och andningsbesvär. Halo generatorn utsöndrar saltjoner som både skyddar mot problem med bihålorna och lindrar nästäppa och andra symptom. Du kan använda den både nattetid när du sover och på dagen, exempelvis på jobbet.

varför nästäppa?

Bihålorna, belägna bakom dina kindben och panna, är normalt sett fria från bakterier. Dock kan de bli överbelastade när allergener eller miljöföroreningar fastnar där.
Dessa bihålor är anslutna till näsan och har samma typ av hud som resten av luftvägarna. De är täckta av små hår, kallade flimmerhår, som kontinuerligt rör sig för att transportera slem och skadliga partiklar ut ur luftvägarna, vilket hjälper till att skydda mot infektioner och underlättar andningen.
När slemhinnorna i luftvägarna blir inflammerade, hindrar svullnaden det normala flödet av slem. Detta kan leda till att bihålorna blir täppta, vilket resulterar i en tryckande känsla och skapar en miljö som gynnar bakterietillväxt